De zomerstraaltjes prikkelen warm in onze oogjes. Het gezegde ‘Na regen, komt zonneschijn’ doet weer van zich spreken. Heerlijk. De zon zorgt voor lachende gezichtjes, blije mensen en lange avonden chillen in de na-warmte van de dag. De spiesjes op de barbecue, vrienden genesteld in de comfortabele lounge-set én Damrak Gin als ijskoud, verfrissend zomerdrankje. Beter wordt het leven niet.

De Amsterdammers kennen het verhaal: achter de Dam distilleert Lucas Bols als een rasechte Amsterdammer zijn drank. Natuurlijk herinnert ons dit aan vroegere tijden. Jenever is namelijk -al gaat hier nog steeds een discussie over met onze Zuiderburen – puur Nederlands. Immers, dokter Franciscus de la Boe Sylvius ontwikkelde jenever als medicijn tegen buikpijn. En jenever wordt gin. Damrak stamt uit 2000, maar kent 440 jaar ervaring van ’s werelds oudste gedistilleerde merk.

damrak_still_02-s-w970-h385-q100-m1440154348

Nu kennen wij Damrak Gin pas sinds vorig jaar, maar sindsdien drinken wij geen andere gin meer (dat zou vreemdgaan zijn). Je kan het omschrijven als your first and true love. Je komt nog wel andere tegen, maar je wilt alleen maar die ene. Vooral de combinatie met o.a. citroen, zoete sinaasappel, zacht anijs en echte jeneverbes maakt Damrak Gin one to remember.

“Damrak is een echte ras-Amsterdammer; recht door zee, lekker fris, een tikje scherp en diep van binnen zoet. Net als de hoofdstad krijgt onze gin lekkere buitenlandse invloeden van sinaasappels uit Valencia en Curaçao. Het hoofdstedelijke rauwe randje van Damrak komt van een beetje koriander en de subtiele smaak van jeneverbes. We distilleren Damrak vijf keer tot de meest pure premium gin. Zo kunnen we Damrak onbescheiden, maar zeer terecht, ‘The DAM best’ noemen.”

Leave a Reply