Woodford Reserve, ‘s werelds bestverkopende superpremium bourbon-whiskey, viert van 5 tot en met 14 november de veelzijdige en iconische Old Fashioned-cocktail. Dé tijdloze #1 cocktailklassieker wordt gevierd in speciaal geselecteerde cocktailbars en restaurants in Nederland – tijdens de jaarlijkse, wereldwijde Woodford Reserve Old Fashioned Week.

Slechts 3 ingrediënten maken van de traditionele Old Fashioned cocktail zo’n klassieker; bourbon, suiker en Angostura Bitters. Juist door die eenvoud zijn de mogelijkheden om te variëren eindeloos. Tijdens Old Fashioned Week nodigt Woodford Reserve iedereen uit om smaakvolle variaties op deze inspirerende klassieker te ontdekken, en zo de veelzijdigheid van deze cocktailicoon te ervaren.

’s Werelds meest bekende klassieke cocktail

Zowel Woodford Reserve als de Old Fashioned komen oorspronkelijk uit de Amerikaanse staat Kentucky. Volgens cocktailhistorici werd de naam van de cocktail voor het eerst gebruikt in de Pendennis Club in Louisville in de 19e eeuw. De naam werd populair toen kolonel James E. Pepper deze in 1881 aan de New Yorkse high society introduceerde in het Waldorf Astoria-hotel. Tegenwoordig is het ’s werelds meest bekende klassieke cocktail.

De Old Fashioned Week startte in 2015 in Parijs en werd al snel een wereldwijd evenement. Woodford Reserve Old Fashioned Week is inmiddels een jaarlijks terugkerende viering voor bartenders en iedereen die van klassieke en meesterlijk bereide cocktails houdt.

De Old Fashioned week in Amsterdam

Woodford Reserve nodigt bartenders en hun gasten uit om tijdens de Woodford Reserve Old Fashioned Week op avontuur te gaan en de wereld van de Old Fashioned te verkennen in de beste cocktailbars van het land. Onder meer The Duchess, Tales & Spirits, Cielo, Door 74 en Super Lyan geven een eigen draai aan de Old Fashioned deze week. Wil je alle locaties weten? Die sommen we voor je op onderin dit artikel. Zo weet jij waar je moet zijn om de diverse Old Fashioned cocktailrecepten te ontdekken.

Ervaar deze glorieuze cocktailviering en bezoek de bars en restaurants die tijdens Old Fashioned Week uitpakken met hun ultieme cocktailcreaties.

Amsterdam; Bar 27, Baut, Bluespoon, Branie, Cocktails, Duke of Tokyo, Feijoa, Flying Dutchmen, Freddy’s, JD William’s, La Rocca, Labyrinth, Law&Order, Lotti’s, Malabar (hotel Jakarta), NJOY, Pikoteo, Pulitzer’s bar, Rosalia’s Menagerie, Rumah, Salmuera, the Tailor & Vesper
Den Haag; Brick’s, Café Annabel, Speakeasy, the Court & Voco
Maastricht; Mr Smith
Rotterdam; Ox, Spikizi & Botanero

Leave a Reply