Zodra onze Peugeot 408 GT Hybrid de Franse snelwegen op draaide, begon een episch avontuur dat ons langs betoverende steden en adembenemende landschappen leidde. Onze bestemming? De schitterende parel van Pas-de-Calais: Le Touquet.

We delen graag onze ervaringen van deze onvergetelijke roadtrip, met tussenstops die de lange rit interessant maakten. En laten we niet vergeten, de Peugeot waarmee we deze reis maakten, was de perfecte metgezel – een mix van elektrisch vermogen en benzinekracht, net zoals een moderne man dat apprecieert.

Béthune: Een UNESCO-juweel

Onze reis begon in het betoverende Béthune, een UNESCO-stadje dat, ondanks zijn bescheiden omvang, een onmiskenbare schoonheid uitstraalt. Een must-stop voor elke avonturier. Beklim de klokkentoren met een lokale gids en werp een blik achter de klokken, misschien mag je zelfs de klokken luiden. Een ervaring om nooit te vergeten!

Arras: nachtleven en avontuur

Arras is een bruisende stad met een charmant karakter, en we vonden een toevluchtsoord in het gezellige B&B La Cour des Grands. Het voelde als thuiskomen in een herberg, maar dan met een levendige sfeer – perfect voor wie van actie houdt. Als je hier verblijft, wees dan voorbereid op wat lawaai in de avond en nacht, vooral tijdens het weekend. Je kunt er net zo goed op uit gaan en het nachtleven induiken, wie weet welke avonturen je tegenkomt!

Le Touquet: fietsen en genieten

Le Touquet begroette ons met open armen zodra we aankwamen. Fietsen door de stad onthulde prachtige plekken en verborgen juweeltjes. Hotel Castel Victoria, ons verblijf, bood alles wat we nodig hadden voor een perfecte uitvalsbasis – vriendelijk personeel, geweldige voorzieningen zoals een pooltafel en een bar, en een uitgebreid ontbijt om de dag goed te beginnen.

Le Touquet bleek een verborgen schat te zijn, een bestemming die je zeker moeten ontdekken. Het is als Knokke Heist, maar dan nog beter. De vuurtoren leidde ons naar coole winkels, een wijnparadijs met de beste wijnen en talloze geweldige restaurants. Les Canailles verwende ons met natuurlijke wijnen en vriendelijke service, terwijl restaurant Le Jeans ons betoverde met zelfgemaakte cocktails.

De kust: adembenemend

Om onze roadtrip voort te zetten, reden we langs de kust richting Nausicaa – het grootste aquarium van Europa. Dit wil je niet missen. Zelfs als je geen kinderen hebt is dit een groot plezier om te bezoeken.

Onze roadtrip door Frankrijk was een aaneenschakeling van ontdekkingen en avonturen. Van historische steden tot bruisende nachten en culinaire hoogstandjes, elke halte voegde iets unieks toe aan ons avontuur. We kijken er al naar uit om terug te keren, misschien in de zomer, voor meer onvergetelijke ervaringen!

Leave a Reply