Voor ons was het weer even oprakelen van kennis. Immers, we hebben Mohammed B, Cevdet Y, Muljaim M en dan Samir A.
Wie was deze schavuit nog eens? Een korte samenvatting:

Pappa Samir
Samir A. is onze eigen, Nederlandse terrorist.  Hij is al vier keer gearresteerd maar niet altijd veroordeeld. Zo werd hij een keer vrijgesproken en bij zijn eerste arrestatie werd hij niet vervolgd. Veel mensen denken dat hij ook vervolgd is omdat hij lid is van de Hofstadgroep, dit is echter niet waar. Azzouz trouwde al op zijn zestiende en heeft twee kleine kinderen rondlopen.

Zoutzuur en kunstmest

Bij een huiszoeking in 2003 werd er bij kunstmest en zoutzuur aangetroffen, hiermee kunnen dus explosieven gemaakt worden. Samen met vier anderen werd hij opgepakt. Van die vier hadden er zelfs twee verbleven in een trainingskamp in Pakistan. Van een proces kwam het echter niet aangezien er geen bewijs was.

Aanslagen strategische gebouwen?

Later werd er opnieuw bij hem een huiszoeking gedaan (leert ‘i het nooit?) en vond de politie allemaal tekeningen van strategische gebouwen in Nederland waaronder Schiphol, Ministerie van Defensie en het hoofdkantoor van de AIVD aan en twee patroonhouders en een chemisch gevuld flesje + bedrading. Na aftrek van het voorarrest was hij wederom een vrij man.

And he’s gone…

Uiteindelijk werd hij alsnog vervolgd voor het beramen van een terroristische aanslag, hiervoor kreeg hij negen jaar. Nu is hij, aangezien 2/3 van zijn straf erop zit vandaag vrij!

<br
” Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat hij wel aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Hij mag niet opnieuw strafbare feiten plegen, niet in de gemeenten Den Haag en Zoetermeer komen, heeft een contactverbod met een aantal personen en hij mag niet met de media praten. Ook moet hij in Nederland blijven.” – Telegraaf

Leave a Reply