In september verschijnt de nieuwste smartphone van Apple. Het zou zomaar kunnen dat de iPhone 6S al je andere camera’s overbodig maakt. De iPhone had van de concurrentie als weinig te duchten als het gaat om de kwaliteit van telefooncamera’s. Maar als de geruchten waar zijn doet Apple er met haar nieuwste iPhone een flink schepje bovenop en blaast het iedereen uit het water.

Serieuze upgrade van de camera’s
Zoals altijd gonst het al vele maanden voor de verschijning van een nieuwe iPhone van de geruchten op het internet. Eén van de geruchten die al snel naar voren kwam is dat Apple sterk verbeterde camera’s aan de voor- en achterzijde van de iPhone 6S zou plaatsen. Aan de voorzijde zou een 12-megapixelcamera komen met de mogelijkheid van om 4K-video’s te schieten. Aan de voorzijde verwacht men een 5-megapixelcamera die filmpjes in 1080p kan opnemen.

Kwaliteit van een spiegelreflexcamera?
Maar er is misschien nog wel meer te verwachten. Volgens een bekende Apple-blogger zou de verbetering aan de camera zo spectaculair zijn dat kwaliteit van de foto’s die je maakt niet onderdoen voor die van een spiegelreflexcamera. Dit zou kunnen samenhangen met de overname door Apple van het Israëlische LinX Imaging. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van camerasensoren voor mobiele devices.

Camera met meerdere lenzen
Vorig jaar ontwikkelde LinX een camera die meerdere lenzen gebruikt. Zo’n camera brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee voor bijvoorbeeld het maken van 3D-beelden. Maar het belangrijkste is dat deze camera een veel hogere lichtgevoeligheid heeft. Ook met weinig licht kan deze camera toch zeer details vastleggen, net als bij een spiegelreflexcamera.

Het belooft veel moois. Maar het betreft nog steeds geruchten, het is dus nog niet zeker dat de iPhone 6S met zo’n camera uitgerust zal zijn. Voor het maken van foto en video van hoge kwaliteit ben je wellicht nog even aangewezen op je oude apparatuur.

 

 

Leave a Reply