Een matras, vooral wanneer je iets ouder wordt zal je hier verschil in merken. Rugklachten kunnen voorkomen worden door een juist matras uit te kiezen. Denk hier dus vooral even goed overna voordat je er eentje aanschaft, of juist voordat je te lang op degene die je nu hebt blijft hangen!

Zelfs voor overmatig zweten kan een matras een oplossing bieden. We hebben even de matrassen soorten voor je op een rijtje gezet! Dat is wel zo makkelijk, gezien er onwijs veel verschillende soorten beschikbaar zijn op de slaapmarkt… Zoals een lekker matras van Matrasaanhuis.nl.

Polyether matras

Deze is lekker flexibel en veerkrachtig! Nadat je hierop gezeten hebt zal dit matras snel weer terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm. Voordeel? Een redelijke vochtregulatie. Nadaal? Ventileert iets minder dan andere soorten matrassen.

Koudschuim

Ook gemaakt van polyurethaan. Wat het verschil is? Deze is geschikt voor zwaardere mensen. Een veel betere veerkracht, om het met andere woorden te zeggen.

Traagschuim

Blijkbaar is een matras nooit helemaal van traagschuim gemaakt, wist je dat al? Vaak is het alleen de bovenlaag! Je wordt niet in de maling genomen op een verkeerde manier, het is goed bedoelt. Anders is namelijk het matras te zacht… Een matras met traagschuim vormt zich naar het lichaam en is uitermate geschikt voor mensen met gevoelige spieren en gewrichten.

Latex matras

Nee, dit is geen matras uit de film 50 shades of gray. Er is niks ‘kinky’ aan, dit rubbere matras is rekbaar en veerkrachtig. Het voordeel is de grotere veerkrachtigheid. Achter dit voordeel zitten wel nadelen: het kan warm kan aanvoelen, rubber ademt namelijk niet, en een latex matras gaat vaak minder lang mee dan andere soorten matrassen.

Luchtgeveerde matras

Bij een luchtgeveerde matras bestaat de kern uit een vinyl zak. Deze zak wordt gevuld met lucht en wordt omsloten door bijvoorbeeld latex of koudschuim. Voordeel van het matras is dat hij geschikt is voor alle lattenbodems, flexibel is en zich goed vormt naar het lichaam.

Pocketvering matras

Metalen veertjes, je kent ze wel! Ieder veertje is verpakt in een zakje, deze kunnen los van elkaar bewegen. Er zijn zogeheten 5 en 7-zone pocketvering matrassen. Elke zone is afgestemd op een specifiek lichaamsonderdeel. Per zone wordt gebruik gemaakt van verschillende type pocketveren. Hierdoor wordt de wervelkolom in haar natuurlijke vorm ondersteund. Dit geldt ook voor de onderrug.

Matras met binnenvering

Een variant van de bovenstaande variant, hierbij zijn de veren met een spiraaldraad aan elkaar verbonden. Het voordeel: een nog betere drukverdeling van het lichaam.

Succes met je keuze!

Leave a Reply