Als je op zoek bent naar een onvergetelijke culinaire ervaring in Valencia, dan is Fierro de plek waar je moet zijn. Dit intieme restaurant, gelegen op slechts een paar meter van de bruisende Ruzafa-markt, biedt een unieke combinatie van Argentijnse traditie en mediterrane verfijning.

Onder leiding van de getalenteerde chef-koks Carito Lourenço en Germán Carrizo, wordt bij Fierro gastronomie naar een hoger niveau getild.

Een persoonlijke touch 

Carito en Germán hebben samen een indrukwekkende culinaire reis afgelegd. Met meer dan 1.147.238 gereisde kilometers over de hele wereld, hebben ze technieken en smaken verzameld die hun weg hebben gevonden naar elk gerecht dat ze bereiden. De invloeden van Carito’s Argentijnse roots en de mediterrane omgeving van Valencia komen samen in een perfect samenspel van traditie en innovatie. De gerechten zijn doordrenkt met herinneringen aan de grill, opnieuw geïnterpreteerd met een eigenzinnige visie die kenmerkend is voor Fierro.

Een exclusieve ervaring

Fierro biedt plaats aan slechts 12 gasten per keer, waardoor elke maaltijd een exclusieve en persoonlijke ervaring is. We hadden het geluk een tafel te bemachtigen tijdens onze week in Valencia, en we kozen voor een lunchreservering. Het restaurant heeft een paar menu opties, waarbij de focus ligt op de mediterrane keuken.

De sfeer bij Fierro is net zo indrukwekkend als het eten zelf. Het etentje duurde drie uur, en elk gerecht werd met zorg en precisie gepresenteerd. De bediening was naadloos, alsof het personeel en de chefs perfect op elkaar afgestemd waren, waarbij elk gerecht precies op het juiste moment werd geserveerd. De smaken waren ronduit betoverend en uniek; elke gang bood een verrassende en nieuwe sensatie voor onze smaakpapillen.

Een unieke bereiding én benadering

Wat Fierro naast de speciale gerechten ook onderscheidt, is hun benadering van het serveren van de gerechten. In plaats van je vooraf te vertellen wat je gaat eten, onthullen ze pas na het proeven wat je zojuist hebt geproefd. Dit zorgt voor een speelse en intrigerende eetervaring waarbij je je volledig kunt laten verrassen. Eerst eten, dan weten. De drankjes waren eveneens bijzonder, met opties voor zowel alcoholische als non-alcoholische arrangementen. We genoten van een mix van wijn en unieke dranken zoals pompoensap en sparkling kombucha, wat bijdroeg aan de veelzijdigheid van de smaken.

Passie en perfectie

Chef Germán Carrizo was ook zelf aanwezig en serveerde sommige gerechten persoonlijk. Zijn passie voor zijn vak was duidelijk zichtbaar. Het was geweldig om dit te zien! Als je binnenkort Valencia bezoekt, zorg dan dat je van tevoren een tafel bij Fierro boekt. Deze culinaire parel mag je niet missen. Fierro biedt een ervaring die je nog lang zult koesteren – van de intieme sfeer tot de buitengewone smaken. Je zult er geen spijt van krijgen.

Leave a Reply