Het is eigenlijk te mooi om waar te zijn. Project Glass. Voor degenen die nog niet op de hoogte zijn van dit unieke hoogstandje van Google, hier een korte samenvatting:

Google Glass is de eerste internetbril op dit moment waar je digitaal beeld, visueel voor je ogen krijgt. De bril kan bestuurd worden met een trackpad aan de zijkant. Dit houdt in dat je terwijl je ‘s ochtends naar kantoor loopt je agenda, mail, nieuws etc. kan checken. Met het op de markt brengen van deze bril is er geen ‘interface’ meer nodig zoals een toetsenbord maar verbindt de buitenwereld rechtstreeks met alle informatie. In plaats van dat je nu op je mobiel kijkt om de route te plannen zie je de wegwijzing rechtstreeks in je gezichtsveld. De kaart wordt dus weergegeven in de omgeving. Een samenwerking tussen sensor (ons) en het internet (oren en ogen).

Op de jaarlijkse Google I/O conferentie toonde Google gisteren de prototypes van ‘Glass’. De zoekmachinegigant liet gisteren de ontwikkeling zien van een prototype Glass met daarop een telefoon en een kleine projector gemonteerd (167 gram) naar een kleiner, aangepast model van 36 gram. “Uiteindelijk kozen we voor een 3D-geprint montuur en hebben we steeds meer onderdelen aangepast en eigen materialen gebruikt”, aldus Jean Wang die sinds het begin al betrokken is bij ‘Project Glass’.

Google Glass zal rond het voorjaar van 2014 op de markt gebracht worden. De prijzen zijn echter nog niet bekend.

Leave a Reply