In Amsterdam zou je gek opkijken als er naast je bij het stoplicht opeens een motor komt staan met daarop een overload aan fruit. In Vietnam is dit echter de normaalste zaak van de wereld. Überhaupt rijdt het merendeel van de inwoners al rond op motors simpelweg om het feit dat het de goedkoopste manier van transport is én wendbaar door alle drukke en nauwe straatjes. Enige lastige is: je hebt geen ruimte om al je spullen op kwijt te kunnen (zoals een auto dat wel heeft)

In Vietnam houdt dat de mensen echter niet tegen. Op één of andere manier lijken ze allemaal geen enkel probleem te hebben met het volladen van hun motors. Fotograaf Hans Kemp maakte een aantal foto’s van inwoners op een motor met behoorlijk wat goederen achterop. In zijn boek ‘Bikes of Burden‘ staan 148 motorrijders met belachelijk veel lading.

That’s not an issue for the Vietnamese people, who have somehow mastered the art of burdening their bikes with the most ridiculous loads whilst still being able to get from A to B totally unscathed. Een paar beelden uit dat boek zie je hieronder:

Leave a Reply