Na het succes van de eerste lancering van de Heart Beat Manufacture in 2004 voegt Frederique Constant  ieder jaar een nieuw model aan de collectie toe. Ook dit jaar is dit het geval, maar in het 10-jarige jubileumjaar introduceert het Swiss Made horlogemerk de nieuwste editie met een bijzonder uurwerk: de Heart Beat Manufacture kaliber FC-945 Silicium.

De nieuwe FC-945 Silicium Heart Beat is verbeterd op het vlak van betrouwbaarheid en duurzaamheid. De R&D afdeling van Frederique Constant is twee jaar lang bezig geweest met het ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren van de 126 componenten in dit nieuwe model. De roestvrijstalen 42mm kast heeft een doorzichtige saffieren achterkant waardoor het uurwerk niet alleen aan de voorkant maar ook aan de achterkant te zien is. De 18-karaats gouden variant is gelimiteerd in een oplage van 888 stuks wereldwijd.

FC-945MC4H6: €4.695,-
FC-945MC4H9: €11.295,-

Technische perfectie in een stijlvolle verpakking

Een duidelijke trade mark van de Heart Beat Manufacture collectie is de opening in de wijzerplaat, welke een eye-catching effect creëert. Door de opening wordt het silicium wiel zichtbaar. Silicium is een chemisch element vertegenwoordigd door het symbool Si en is een uiterst licht en sterk materiaal. Daarnaast wordt slijting door gebruik van dit materiaal voorkomen en is er minder power nodig. Ieder component van dit horloge wordt in huis gemaakt en handmatig in elkaar gezet.

10 years of Heat Beat Manufacture, horloge, luxe, Frederique Constant,

Leave a Reply