Een spel wat in de bossen wordt gespeeld met een luchtdrukgeweer. De munitie hiervan bestaat uit verfballetjes die op toverballen lijken. Wel echte knallers, aangezien je blauwe plekken uitdeelt als je iemand raakt. De spelregels doen je aan ‘land veroveren’ denken. Ik heb het nu natuurlijk over: paintball!

Het spel is uit Amerika komen aanwaaien. Het is steeds populairder gaan worden in ons landje. Zo biedt Paintball Jungle al meer dan 22 jaar paintball arrangementen aan. Zij hebben als één van de pioniers paintball naar Nederland gehaald en beschikbaar gemaakt voor het grote publiek.

Het spel met verfkogels kan door jong en oud gespeeld worden. Het wordt op een wild natuur terrein gespeeld voorzien van diverse hindernissen, bosjes, struiken en hutten. Klinkt wel heel erg spannend, niet? Je wordt zelf ook nog eens in camouflageoveralls gehesen en in twee teams gesplitst. Er zijn verschillende doelen in het spel, het ligt net aan het veld waar je in speelt. Wel duren alle spellen ongeveer twintig minuten. Leuk om te weten is dat de balletjes 100% milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn.

Je kunt al met vier personen paintballen, dit vooral in het weekend. Je kunt bij Paintball Jungle verschillende opties kiezen. Het is namelijk ook mogelijk om met een grote groep een arrangement te nemen, paintball voor alleen dames kiezen of juist alleen mannen.

Meer dan alleen Paintball

Paintball Jungle biedt ook andere activiteiten aan. Zo hebben zij als eerste lasergames in de buitenlucht aangeboden. Maar ook totaal andersoortige activiteiten worden aangeboden op deze locatie: Highland games, Redneck games, spijkerbroek hangen, boerengolf of knotshockey. Genoeg keuze dus!

Naast alle activiteiten worden er tevens evenementen georganiseerd bij Paintball Jungle. Zo was er eens de ‘Wereldkampioenschap paintball’ naar Amsterdam toe gehaald. Zo’n 120 teams vanuit heel de wereld kwamen naar Amsterdam om het tegen elkaar op te nemen. Op het eigen terrein organiseren ze verschillende themafeesten: Halloween nachtgames of het Midsummer Nights Paintball Party.

Leave a Reply