Corona heeft ons leven toch even onwijs omgegooid! Op zoveel verschillende vlakken is het dagelijks leven veranderd. Als men nu niest, hoest of snottert, zegt men niet meer “gezondheid!”, maar wordt je beangstigd aangekeken. Een derde van de Nederlanders ervaart snotterschaamte in het openbaar nu, toch eigenlijk van de zotte!

Rhino Horn, een neusspoeling, heeft het onderzoek uitgevoerd waarbij dus 37% van de Nederlanders aangegeven heeft last te hebben van deze snotterschaamte. Neusspoelen wordt aangeraden door artsen wereldwijd en de Rhino Horn is een vertrouwd medisch hulpmiddel. Met de Rhino Horn is neusspoelen gemakkelijk. Lees snel verder!

Niet meer snotteren, geen snotterschaamte

Uit het onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders blijkt dat ‘corona’ sterk in onze gedachten aanwezig is als er verkoudheidsklachten spelen. Bijna de helft van de respondenten (47%) had het afgelopen halfjaar verkoudheidsklachten zoals een verstopte neus of een loopneus. Bijna twee vijfde van hen (19%) was bang dat deze klachten door corona werden veroorzaakt en overwoog
een coronatest te laten uitvoeren. Het is niet vreemd om last te hebben van een snotneus in dit seizoen. Rhino Horn zou een oplossing kunnen zijn om van die snotterschaamte af te komen.

De neusdouche is 100% recyclebaar en gemaakt van BPA-vrij kunststof. Deze fysiologische oplossing wordt ook aanbevolen op de website van de Vereniging van Nederlandse KNO-artsen. Neusspoelen met de Rhino Horn is niet alleen eenvoudig, verantwoord en effectief, maar ook nog eens voordelig. Mocht je natuurlijk echt twijfelen over jouw gezondheid dan raden we je uiteraard aan om wel een coronatest te doen en niet het onzekere boven het zekere te nemen.

Waar komt de snotterschaamte vandaan?

De deelnemers van het onderzoek gaven aan dat snotterschaamte vaak optrede nadat er aan hen werd gevraagd of ze andere klachten hadden in verband met het coronavirus (18%), er zorgelijk naar hen werd gekeken (16%), er werd gevraagd of men zich had laten testen (14%) of er nog meer afstand werd gehouden (12%). Vooral mensen met allergieën en chronische neusverkoudheid kunnen het er maar moeilijk mee hebben.

Durf jij nog te snotteren? Hopelijk kan ook voor jou de Rhino Horn wellicht een oplossing bieden!

Leave a Reply