MAAR…..waar jij zelf succes uithaalt. Het helpen van collega’s of ondergeschikten hoort bij de verantwoordelijkheden van een manager of een verantwoordelijke. Helaas gaat dit ‘helpen’ niet altijd even gemakkelijk en vanzelf. Waarschijnlijk ben jij ook gewoon te druk om je eigen taken op tijd af te hebben of ben je in de war met je eigen problemen… Dat kan.

Misterdaily laat jou even herinneren waarom het tóch verstandig is je om je gildebroeders te helpen!

#1: Het delen van kennis, alle deskundigheid die jij in je jaren hebt opgedaan kunnen juist nieuw zijn voor anderen. Je hoeft niet voor de klas te staan om iemand wat ‘bij te brengen’. Houd jezelf up-to-date en daarmee ook je collega’s.

#2: Bedenk wat belangrijk is voor een ander, als je iemand iets wil leren moet je wel weten wat belangrijk is voor de ander om te weten. Tip : Vraag of ze jouw hulp ergens bij nodig hebben.

#3: Deel jouw bronnen, stel je collega’s voor aan één van jouw opgedane bronnen. Als je een mogelijkheid ziet voor een collega aarzel dan niet. Introduceer aan elkaar en profiteer zelf mee van de uitkomsten.

#4: Maak ze alert voor mogelijkheden, als er in jouw directe omgeving bijvoorbeeld een baan vrijkomt of een potentiële zakenpartner, ga eens na wie daar baat bij zou hebben. Spendeer wat meer tijd van jezelf door rond te kijken in je eigen netwerk.

#5: Geef heldere feedback, blijft een lastig punt aangezien veel mensen ‘opbouwende kritiek’ nogal eens opvatten als.. kritiek. Geef tips hoe ze kunnen verbeteren in plaats van aan te geven waarin ze slecht zijn.

#6: Wees een ambassadeur voor je merk, of je nu helemaal achterstaat om die ene bijeenkomst die jij onlangs hebt geregeld of dat nieuwe horloge wat je hebt gekregen. Sta erachter, wees positief en wordt succesvol.

#7: Geef introducties, aanhakend bij #3. Als je dan toch belooft om iemand met elkaar in contact te brengen. Doe. Het. Dan. Ook! Zorg ervoor dat mensen zien dat je er moeite instopt. What goes around, comes around.

#8: Maak tijd vrij, als drukbezet man is het lastig om een gaatje in je agenda te vinden. Maak eens tijd vrij om een vriend te helpen, ze zullen dat niet vergeten. Help ze eens met het doornemen van een tekst, een presentatie of iets anders.

#9: Erkenning, dit kan op allerlei manieren. Door het geven van een bedankje of door het uitspreken van een compliment aan een collega die zijn of haar moeite ergens ingestoken heeft. Geef ze erkenning, een positief gevoel. Dit zal de arbeidsmentaliteit positief doen stijgen.

#10: Geef presentjes, niets is leuker dan iets te krijgen..gratis, voor niets. Je wilt natuurlijk geen gunsten verkrijgen door alles maar lukraak weg te geven. Geef iets zinvols, ze zullen dat niet vergeten.

Iemand helpen kan je veel tijd en energie kosten. Het kan zelfs verkeerd opgevat worden terwijl je het goed bedoeld. Houd deze tips echter in gedachten en kijk hoe makkelijk kan zijn.

Leave a Reply