En niet zo’n gat die je vroeger als kindje had. Weet je nog, je viel op de grond.. beetje bloed erbij en je moeder in rep en roer omdat je een gat in je hoofd had. Zo ging het wekelijks bij mij. True story. Deze Australische man had een iets andere verklaring voor het letterlijke gat in zijn hoofd.

Bij hem werd huidkanker gesignaleerd en in plaats van een ‘normale’ behandeling in het ziekenhuis te volgen koos hij voor een alternatieve genezing. Vier maanden lang smeerde hij de zogenaamde Black salve op de plaats van de kanker. Op een gegeven moment vond de man het gat te groot worden en hij spoedde zich naar het ziekenhuis. Hier werden hem normale medicijnen gegeven en het gat verdween na drie maanden weer. De kanker echter niet.

“Black salves were popular in the early 1900s to treat skin lesions, but has been listed as a ‘fake cancer treatment’ by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) since 2004, and the organisation is actively trying to ban it in the U.S. In Australia the Therapeutic Goods Administration (TGA) condemned the ointments as recently as 2012, although it is not yet banned.”

Leave a Reply