Afgelopen vrijdag reden wij namens o.a. Misterdaily naar België waar we de International Mini Meeting meemaakten in Lommel. Niet een geheel vervelend reisje aangezien we een interessante én speelse perswagen meekregen voor het weekend: de John Cooper Works. Het grote, snellere broertje van de Mini Cooper. 

De John Cooper Works bokst het voor elkaar om een behoorlijke indruk op ons te maken. De keren dat je het gaspedaal vol intrapt geven echt een adrenaline-rush. De sprint van 0-100 km/h doet ‘i dan ook in een rappe 6.6 seconden. Wij hebben een cabriolet meegekregen en die kwam goed van pas tijdens de roadtrip richting onze zuiderburen. Een rit van tweeënhalf uur waarin we vol van de zon konden genieten. Nu heeft Mini niet echt het stoere imago wat je als man verlangt wanneer je een auto koopt, maar met de John Cooper Works hoef je daar niet over in te zitten. Zo zijn de prestaties pittig te noemen en geeft de rijke race-historie van John Cooper jou een ervaring van jewelste. De achterkant van je stoel zul je veel mee maken, vooral in de tussensprints (en bij het stoplicht).

Specs
Wanneer de cabrio wordt gestart besef je gelijk dat je met iets ‘meer’ te maken hebt. Een diepe brul schalt uit de middenuitlaat. Niet heel vreemd aangezien de John Cooper Works cabrio beschikt over een een 2.0-liter TwinPower benzinemotor met 320 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/h doet de cabrio in 6.6 seconden. De topsnelheid ligt op 242 km/h. Met dat soort snelheden kan je thuiskomen. En snel ook.

Opties
Wij krijgen de meest geüpgradede John Cooper Works mee die de BMW Group in huis heeft. De prijs van onze racegroene cabrio ligt dan ook rond de 60K. Qua opties kan je het dan ook niet zo gek bedenken of het zit erin, een kleine greep: professioneel navigatiesysteem, Mini Head-Up display en een Bluetooth handsfree kit. Verder beschikt onze cabrio over een Harmon-Kardon sound-system, John Cooper sportstoelen, Carbon Black bekleding, achteruitrij camera, DAB-tuner en het cockpit Chrono Pack.

De John Cooper Works is de Mini waar iedere man bij denkt: ‘wow’.

damImage.wide.j_1457337359745 damImage.wide.j_1457337414867 damImage.wide.j_1457337470895

Leave a Reply