Heb jij de afgelopen dagen genoten van het zonnetje? Bij ons zit de vakantiesfeer er al flink in. Het duurt nog even maar voordat je het weet zit je lekker in het zonnetje in het buitenland. Goed om wat meer te weten over het bellen en internetten buiten en binnen de EU.

2017 brengt goed nieuws
Allereerst heel erg goed nieuws: vanaf 15 juni zijn extra roamingkosten verleden tijd. Op 1 februari hebben de lidstaten van de EU namelijk een akkoord bereikt over de kosten die ze elkaar in rekening mogen brengen voor het gebruik maken van het netwerk in hun land. Met je Nederlandse bundel kan je dus komende zomervakantie heerlijk bellen en internetten in een ander EU land zónder extra kosten bovenop je abonnement. Kijk, dat noem ik nou vooruitgang.

Let wel op, buiten de EU zijn ze niet zo gul met hun netwerken. Hier kunnen de kosten dus wel nog steeds flink oplopen. Providers rekenen buiten de EU namelijk lekker wat ze zelf willen. Dat betekent vaak lekker hoge rekeningen als je weer eenmaal terug in Nederland komt. Die mooie iPhone 7 plus kan je dus net zo goed thuis laten als je op vakantie gaat naar Thailand dit jaar.

Daarom dus toch nog een paar tips om je kosten in de hand te houden. Om je dataverbruik zo laag mogelijk te houden kan je natuurlijk zoveel mogelijk gebruik maken van gratis wifi (wat tegenwoordig bijna overal wel te vinden is). Maar er is meer…

Automatisch updaten/synchroniseren van je apps uitzetten kan je veel data schelen. Zet de functie dataroaming alleen aan als je écht nodig even wat op moet zoeken op het internet en hierna direct weer uit. Als je iets opzoekt, bezoek dan een mobiele website. Hierbij gebruik je hetzelfde adres maar dan met m. of mob. voor de url. Je kan je telefoon er ook op instellen dat deze automatisch al deze versie laadt, dit scheelt echt data.

Leave a Reply