Een niet te missen accessoire in de zomer is natuurlijk een zonnebril. Hij beschermt je ogen tegen de zon én het is de finishing touch voor je outfit, wat wil je nog meer? Ohja, dat je zonnebril betaalbaar is. Bij Polette is dit geen probleem, deze zonnebrillen zijn modieus en hartstikke betaalbaar.

Omdat Polette sindskort een winkel aan de Kinkerstraat in Amsterdam heeft zitten, hebben wij van MisterDaily de eer gekregen om de Franse oprichter Pierre Wizman te interviewen.

Wat betekent Polette?

Polette betekent ‘ik hou van jou’.

Waarom heb je Polette opgericht?

Om transparantie in de opticien markt te brengen. Waarom zou je 500 euro betalen voor een bril terwijl de productiekosten maar 5 euro zijn? Hier bij Polette ontwerpen en fabriceren wij onze eigen brillen. Ook kunnen mensen hun ogen hier gratis laten opmeten. Door dit concept kunnen mensen designer brillen op sterkte dragen voor minder dan 50 euro.

Wat is het geheim achter het succes?

Een eerlijk businessmodel. Wij hebben er voor gekozen om onze marge te verlagen. Hierdoor kopen onze klanten hele hoge kwaliteit brillen voor een super eerlijke prijs. Alle frames zijn handgemaakt met Italiaans acetaat. De startprijs voor brillen en glazen bij Polette is 15 euro. Wat ook meespeelt, is dat Polette opties aanbiedt die bij andere bedrijven hartstikke duur zijn. Je kan bijvoorbeeld je glazen anti reflecterend, UV werend en antikras maken voor maar €9,99 extra. Niemand in de wereld biedt zulke hoge kwaliteit voor zulke lage prijzen aan.

Waarom hebben jullie er voor gekozen om Polette in Nederland te vestigen?

Omdat wij opzoek waren naar een geschikte plek om ons hoofdkantoor te vestigen. Wij weten dat Nederlanders van dit soort concepten houden en daarom leek Amsterdam ons de perfecte plek om onze eerste winkel te openen.

zonnebrillen

Heb je nog doelen die je wil bereiken met Polette?

Natuurlijk, wij hebben een hoop doelen. Een van deze doelen is om een wereldwijde speler op de markt te worden. Een ander doel is om ons constant te focussen op innovatie.

Wat is de grootste zomertrend van 2018?

Zonnebrillen met een blauwe tint is iets wat je deze zomer veel zult zien.

Welk montuur is jouw favoriet op dit moment?

De Californialijn, die is ook heel erg populair onder onze klanten.

Polette heeft een hoop monturen in de webshop en de fysieke winkel in Amsterdam. Er is voor ieder wat wils. De collectie wordt ook iedere twee weken aangevuld met nieuwe monturen dus er is altijd genoeg keus! Shoppen kan via de website en in de winkel aan de Kinkerstraat 288 in Amsterdam.

Leave a Reply