Vooral met de warmte raken de batterijen van onze mobiele telefoons sneller op dan we gewend zijn. Is het dan echt al tijd voor een nieuwe? Wellicht niet! In dit artikel geven we jou vier tips om de levensduur van je smartphone te verlengen.

We kennen allemaal het gevoel van een nieuwe telefoon unboxen. Dat is misschien wel het fijnste gevoel wat er is. Geen krasjes op je beeldscherm of een batterij die binnen 2 uur nog maar 20 procent heeft.  Na een aantal maanden beginnen de gebreken al op te vallen. De krasjes beginnen steeds meer te worden en de batterij wordt er ook niet beter op.

Originele oplader

Allemaal leuk en aardig die goedkope opladers van Aliexpress, maar absoluut niet goed voor de levensduur van je batterij. Deze opladers zijn van slechte kwaliteit en kunnen zelfs brand veroorzaken als ze in het stopcontact zitten. Dit komt omdat de onderdelen niet goed geïsoleerd zijn. Ook kan het voorkomen dat als je een goedkope oplader koopt, je een melding krijgt dat de oplader niet gecertificeerd is en hij om deze reden niet werkt. Zonde van je geld dus. Een prima alternatief voor een goedwerkende oplader, zijn de opladers van de HEMA. Deze zijn gecertificeerd en een fractie van de originele prijs van Apple of Samsung.

Opladen

Nu we het toch over opladen hebben: laadt je telefoon niet de hele nacht op. Vaak hebben we de neiging om voor het slapengaan je telefoon aan de oplader te hangen. Als je wakker wordt is je telefoon 100% en kan je beginnen met je dag. Je telefoon hangt de hele nacht aan de oplader terwijl hij na een paar uur al de 100% heeft bereikt. Nu zit hij dus nog een paar uur zonder dat het nodig is in de oplader en dat tast je batterij flink aan. Zonde als je het mij vraagt! Het is dus beter om pas je telefoon op te laden als het écht nodig is. Neem desnoods een powerbank mee onderweg zodat je niet zonder batterij komt te zitten.

Screen protector

Een screen protector is een echte must als het gaat om je telefoon te beschermen. Ik persoonlijk ben best wel slordig met mijn spullen en het gebeurt nog weleens dat ik mijn telefoon laat vallen. Het is dan ook al meerdere malen voorgekomen dat mijn scherm stuk is gevallen. Met een screen protector is de kans aan stuk kleiner dat dit gebeurt.

Hoesje

Hoewel ik niet de grootste fan ben van hoesjes, heb ik er toch een. Waarom? Om mijn telefoon te beschermen natuurlijk. Zoals ik al aangaf laat ik mijn telefoon vrij vaak vallen met alle gevolgen van dien. Als je, je telefoon laat vallen en je hebt er een hoesje omheen zitten, dan wordt de klap opgevangen door het hoesje in plaats van je telefoon. Hierdoor valt je telefoon minder snel stuk dan wanneer je geen hoesje hebt. Simpel. Hoesjes heb je in allerlei soorten en maten, check bijvoorbeeld Iphone-cases. Degene die ik heel erg handig vind, zijn de hoesjes waar je ook pasjes in kwijt kan. Zo kan je je pasjes nooit meer vergeten. Lees hier ook welke bekleding van telefoons geschikt zijn voor mannen.

Heb jij nog tips voor een langere levensduur van je smartphone? Laat het ons weten in de reacties!

Leave a Reply